Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
‘Sve za pobjedu’
28.02.2014.

Uoči utakmice 24.kola MAXTv Prve lige na stadionu Kantrida održana je press konferencija na kojoj su bili trener Rijeke Matjaž Kek i igrač Vedran Jugović. Sljedeći  gost Rijeke je – Split. 

- Dolazi nam još jedan vrlo kvalitetan protivnik u tom zgusnutom ritmu. Mislim da će odlučujuće biti način kako ćemo se mi rekuperirat nakon utakmice protiv Dinama jer je na toj utakmici bilo potrošeno puno emocija i fizičke snage. Igračima koji nisu konkurirali za utakmicu protiv Dinama priključuje se Mujanović zbog tri žuta kartona. Upitan je i kapetan Knežević koji je na tretmanu kod fizioterapeuta. Svi ostali konkuriraju i ubijeđen sam da će još jednom pokaziti svoj karakter i znanje i da ćemo vidjeti još jednu dobru utakmicu u kojoj imamo dva cilja. Osvojiti bodove i pokazat se u dobrom svijetlu kao i protiv Dinama – naglasio je na početku trener Kek. 

- Split je kvalitetan protivnik koji je nedavno doživio i smjenu trenera. To znači da samo moramo ponoviti onaj pristup kao što smo imali protiv Dinama. Tada neće biti problema. Moram reći da smo stvarno pokazali kakva smo 'klapa' i kakva smo ekipa. To je naša najveća snaga i u tome moramo ustrajati – rekao je Jugović

Trener Rijeke još se jednom osvrnuo na utakmicu s Dinamom. 

- To je putokaz u kojem treba ići. Gledajući snimku uvidio sam da primanju golova nije uzrokovao fizički pad nego pad koncentracije i slab raspored. Mi smo primali golove s dva do  tri igrača viška. 

Ovo će Rijeci biti peta utakmica u dva tjedna. 

- Termine ne možemo mijenjati i ne treba se s time opterećivati. Iako je suludo doći iz perioda bez utakmica u ovako gust raspored. Igrači ipak to dobro prihvaćaju i oni su vrlo objektivni prema sebi i suigračima i onda je i rad s njima puno lakši. Zadovoljan sam kako su igrači reagirali i kako su prihvatili odgovornost. Mi zapravo treniramo kroz utakmice i tako moramo doći do željene forme. Iako je problem u rotaciji jer nemam prave informacije o igračima koji se vraćaju nakon ozljeda i dugih pauza. Jugović je npr. jedan primjer kako se dobro vratio nakon duge pauze. Tomačak će npr. biti u kadru za utakmicu,ali s njim je veliki rizik jer ulazi u natjecateljski ritam bez utakmica i pravih treninga. 

Split je ekipa koju Rijeka nije pobjedila u posljednje 3 međusobne utakmice,primjetili su novinari.

- Moramo zbiti redove. Moramo biti hrabri i pametni te otvorenim gardom ući u susret protiv ekipa koja je iskusna i kvalitetna i koja ima pojedince koji se znaju ponašati u takvim utakmicama. Moramo napraviti sve da pobijedimo Split. Ako su mogli vaterpolisti Primorja srušiti dugu tradiciju,možemo i mi. Čestitke vaterpolistima zbog pobjede nad Jugom – kaže Kek

Sharbinijeva igra još je jednom bila tema. 

- Sharbini i Kramarić su napravili glupost zbog dobivanja žutih kartona nakon slavlja pogotka. Iako im zaista čestitam na igri,ali to su situacije koje nas mogu dovesti do problema za dva tri kola koji su nepotrebni.  Zbog toga što je Anas pokazao da može,kod mene je u još većem problemu,jer ću sad tražiti još više – zaključio je Kek. 
Prijava na newsletter