Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Robert Komen – pet godina od preranog odlaska čovjeka koji je živio Rijeku
21.03.2018.

Prošlo je pet tužnih godina od kada nas je iznenada napustio Robert Komen, čovjek koji je disao i živio Rijeku i nogomet. Njegova uloga u novom usponu Rijeke i putu prema naslovu prvaka bila je od velike važnosti.

I zato je još teže bilo prihvatiti da nas je dvadeset i prvog ožujka 2013. godine napustio čovjek koji je toliko puno dao za Rijeku.

Robertu je Rijeka uvijek bila u srcu, godinama je svoju energiju ulagao u Kvarnersku rivijeru u kojoj je više od desetljeća volonterski obnašao funkciju predsjednika Organizacijskog odbora. Neumorno je radio na tome da jedan od najpoznatijih turnira ne izgubi svoj prepoznatljiv izgled i značaj u nogometnom svijetu.

Komen je zatim  od siječnja 2011. do ožujka 2012. godine preuzeo ulogu predsjednika HNK Rijeka. Ljubav prema bijeloj boji bila je tolika da je preuzeo klubu u jednom od najtežih trenutaka. Blijeda sadašnjost i još neizvjesnija budućnost nisu ga obeshrabrile.

Naporno je radio, održavši klub do dolaska Damira Miškovića, koji je preporodio Rijeku. Jedna slika ostat će zauvijek na spomen vrijednom Robertu Komenu. Čvrsti stisak ruke i zagrljaj s Damirom Miškovićem kada je novi predsjednik preuzeo kormilo Rijeke.

Nažalost, samo godinu dana kasnije, skoro na isti dan, na sportskom terenu prestalo je kucati njegovo veliko srce. Ipak, nema sumnje da nas je Robert, kao i svi koji su preselili na drugi svijet, pratio i strijepio na riječkom putu do prvog naslova prvaka.

Istog onog u kojeg je i on sam utkao godine rada i truda.  U njegovu čast i za sve što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen.
Prijava na newsletter