Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Priopćenje HNK Rijeke
23.07.2014.

Hrvatski nogometni klub Rijeka jasno i nedvosmisleno odbacuje svaku mogućnost da su igrači momčadi Rijeka 2 na pripremnoj utakmici protiv Manchester Cityja sudjelovali u vrijeđanju suparničkih igrača na rasnoj,vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. 

U školi nogometa HNK Rijeke danas trenira gotovo 400 djece od uzrasta U-6 do U-19 s kojima svakodnevno rade stručni treneri,od kojih su mnogi bivši igrači sa zavidnom domaćom i međunarodnom igračkom karijerom. 

Kako je HNK Rijeka dio nizozemske fondacije Social Sport u čijem je sastavu i nogometna akademija iz Abuje,važan segment Škole nogometa HNK Rijeka je i suradnja s tom nogometnom akademijom iz Nigerije. Tamo rade i dva trenera HNK Rijeke i odakle je unazad dvije godine došlo 12 igrača koji su nastupali za naš klub od kojih su se neki izborili i za mjesto u seniorskoj momčadi.

Neargumentirani navodi o navodnim rasističkim uvredama koji se spominju u priopćenju koje je Manchester City FC objavio putem svojih internetskih stranica odlučno odbacujemo,a ovim putem želimo ukazati na činjenicu da smo na spomenutoj utakmici i sami imali šest igrača iz Nigerije u momčadi. Radi se o igračima pristiglim iz već spomenute akademije u Abuji koji su u gradu i klubu kroz protekle dvije odlično prihvaćeni,koji žive i treniraju zajedno s ostalim našim igračima,koji su naučili hrvatski jezik i koji nikada nisu doživjeli bilo kakvu neugodnost od strane suigrača što i sami mogu potvrditi. 

Također želimo istaknuti i da HNK Rijeka u suradnji s FARE-om godinama podržava kampanje protiv rasizma i najoštrije osuđuje svaki ispad takve vrste. Zbog navedenog,neugodno smo iznenađeni teškim i neargumentiranim optužbama kojima nas se tereti i koje u potpunosti odbacujemo.

- Na optužbe za navodni rasizam s kojima smo suočeni gledamo kao potez kojem se pokušava prikriti vrlo ružan prekršaj igrača Manchester Cityja koji je rezultirao isključenjem,a potom ishitrenu i nelogičnu odluku stručnog stožera Manchester Cityja o povlačenju momčadi s terena. Takva nas je nagla odluka iznenadila i čudi nas da je donesena od strane odgovornih ljudi toliko respektabilnog kluba kakav je Manchester City.  Napominjem da je utakmica u kojoj je Rijeka dominirala do prekršaja koji je rezultirao isključenjem a kasnije i prekidom bila čvrsta,ali nadasve sportska i u granicama fair playa. Podsjećamo da su naše momčadi pripremnu utakmicu odigrale i prošle godine kada je sve proteklo u sportskom duhu i završilo stiskom ruke i pozdravom – rekao je Ranko Buketa koordinator za struku  momčadi Rijeka 2.

Hrvatski nogometni klub Rijeka kolektiv je duge povijesti kroz koju je nastupao u brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje je ostvario zapažene rezultate i kroz godine svoga djelovanja afirmirao mnoge mlade igrače iz vlastite škole nogometa. Danas,HNK Rijeka je klub koji teži europskim standardima,raste iz dana u dan u rezultatskom i organizacijskom smislu te postaje redoviti sudionik europskih natjecanja zbog čega ne želimo dozvoliti da netko svojim imenom i reputacijom na bilo koji način pokuša obezvrijediti ono što se već desetljećima gradi. 

 




Prijava na newsletter