Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Škola
Nikola Daniel Jadrić – karizmatični Australac u juniorima Rijeke
24.02.2021.

Juniori HNK Rijeka od sezone 2019./2020. u svojoj ekipi imaju i Australca Nikolu Daniela Jadrića, danas punoljetnika koji je 2019. spakirao svoje kofere, sam, bez obitelji s kojom je jako povezan, sjeo u avion i iz daleke Australije doletio točno u Rijeku, u kraj njegovih predaka, a sve kako bi igrao za klub u kojem je danas na poziciji veznog igrača.

Upravo suprotno od svoje bake i djeda, inače porijeklom iz Dalmacije i Primorja, koji su u daleku Australiju jednom davno odletjeli za boljim životom, Jadrić je dosta hrabro i dosta mlad doletio natrag u Hrvatsku u potrazi za iskustvima koja će ga formirati i dovoditi u situacije da se, kako i sam kaže, snalazi i iskuša svoje vlastite mogućnosti.

I pritom je realan, zna gdje je došao, slikovito i doslovno - sam pere svoju robu, uči jezik koji, kaže, nije lagan, a "preživio" je i prvi susret s oštrom riječkom burom. Nije mu trebalo dulje od mjesec dana da se stopi s cijelom ekipom riječkih juniora i stekne prave prijatelje, naglašava, za cijeli život.

Kako je došlo do tako velike odluke u kojoj Jadrić nije odabrao New York, London ili Pariz, već upravo naš grad kojeg su mu možda najbolje, uz kolege iz ekipe, predstavili navijači "Rijeke" na jednoj od utakmica koja ga je dodatno zapalila za riječki nogomet, poslušajte u njegovom prvom, a uvjereni smo, ne i posljednjem intervjuu za našu publiku.

Nikola Daniel Jadrić – intervjuPrijava na newsletter