Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Kekovi momci opet u europskom pohodu
14.07.2014.

Uskoro nas očekuje nova europska utakmica u Rijeci. U četvrtak u 20 sati i 30 minuta lopta će krenuti s centra stadiona Kantrida,HNK Rijeka će ponovno igrati pod okriljem UEFE. 

Momci trenera Matjaža Kek naporno rade te su potpuno posvećeni prvoj utakmici s mađarskim Fernencvarosom.  U ponedjeljak se treniralo dva puta dnevno,a sve misli su okrenute prema ovosezonskoj europskoj premijeri. 

Superkup i ponos novog trofeja stavlja se 'ad acta' a sva energija usmjerava se prema prvoj utakmici 2.pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. 

Mala je i nepravda da se u ovoj fazi natjecanja,praktički na samom početku,moraju sastati dvije toliko jake ekipe. Rijeka i Ferencvaros. No surovost ždrijeba pobjednike neće uopće zanimati.

Rijeka igra protiv Mađara prvi put u UEFA – inim natjecanjima,ali četvrti put u europskim utakmicama. Igrala je Rijeka protiv Dozse iz Pesca 62/63 u Intertoto kupu,Tatabanye u Mitropa kupu 74/75 te Debrecena 85/86 također u Mitropa Kupu. 

Ipak,ova nas utakmica koja nas ponovno vraća u posebno stanje svijesti. Jer toliko je radosti,toliko ponosa i toliko predivnih trenutaka donijela protekla europska sezona da se vrijedi još jednom podsjetiti kako je to izgledalo. 

Rijeka – Prestatyn Town 

Krenulo je sve na početku prošlog ljeta sa simpatičnim Velšanima. Već na Kantridi je bilo 5:0,uzvrat u Walesu 3:0 za Rijeku...Tada je to isto bilo  2.pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu...

Rijeka  - Žilina

Sljedeći protivnik bila je jaka slovačka Žilina. Nekadašnji sudionik Lige prvaka izgubio je na Kantridi,sjećamo se još svi remek – djela Anasa Sharbinija. Mir na uzvratu i utakmicu s Stuutgartom donio je Nikola Pokrivač. 2:1 i 1:1...

Rijeka –Stuttgart

Tada je postojao samo san. Ali san se ubrzo pretvorio u javu. Pobjeda (opet 2:1) i hrabrost i sreća na uzvratu – 'Močinić za Mujanovića' već je legendarna rečenica...

Grupna faza: 

Rijeka – Vittoria 

Jedini protivnik kojem Rijeka nije zabila gol. Bilo je 4:0 u Guimaraessu,0:0 na Kantridi.

Rijeka – Lyon 

Protiv superjakih Francuza nije se moglo u Lyonu. Ali mogao je Kramarić u Rijeci...1:0 i 1:1. 

Rijeka – Betis

Od Španjolaca Rijeka nije izgubila. Bilo je 1:1 na Kantridi,a 12.12. prošle godine Rijeka je Seviili odigrala 0:0 za privremeno doviđenja Europi...214 dana kasnije...opet smo tu...

 
Prijava na newsletter