Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Kek: Hrabro uz zaleđe pune Kantride
16.07.2014.

 Manje je od 24 sata do povratka Rijeke na europsku pozornicu. U četvrtak u sklopu kvalifikacija za UEFA Europsku ligu – protivnik Rijeke je mađarski velikan – Ferencvaros. 

Na konferenciji za novinare uoči susreta i polaska ekipe u Fužine na trening,govorili su trener Rijeke Matjaž Kek i igrač Ivan Tomečak. 

- Ja sam već rekao da nas kuglice na ždrijebu nisu 'pomazile' . Jer Ferencvaros je moćna ekipa,blistave prošlosti koja radi sve da bi se kroz velika financijska ulaganja približila europskom nogometu.  Tako da nas sutra,kako čujem i na dobro ispunjenoj Kantridi,čeka pravi europski spektakl – rekao je Kek na početku i dodao: 

- Mi ipak moramo gledati na sebe. Mi moramo biti pravi. Jer ako mi nismo u stanju 'izorati' 90 minuta,trčati 90 minuta,biti taktično discipliniran i organiziran te uz to još i hrabar i pun samopouzdanja,onda to nema smisla. A mi smo već pokazali da to možemo. Mi se moramo postaviti kao Rijeka,ali ponavljam da u Europi prolazi onaj koji je bolji u dvije utakmice. Nedostaje nema puno igrača koji su nas nosili prošlu sezonu,ali isto tako imam puno igrača koji su željni dokazivanja. To mene hrabri kao trenera. I rekao sam im vjerujte u sebe – i neka uzmu zaleđe pune Kantride,pa ćemo na kraju vidjeti. A sve ovo što se događa na tribinama,i taj odaziv navijača nama to nije opterećenje već samo veliko priznanje..

Ivan Tomečak također vrlo dobro zna da je Rijeka u 2.pretkolu za protivnika dobila respektabilnu ekipu. 

- Čeka nas jedan ozbiljan protivnik protiv kojeg će nam biti jako teško i protiv kojeg moramo dati maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat. Kao što je trener rekao,igra se na prolaz u dvije utakmice. Mi jesmo na Kantridi apsolutni favoriti,ali ne smijemo zanemariti da je u Europi uvijek teško igrati. Ako nisu na vrhunskom nivou,lako možeš biti kažnjen – zaključio je Tomečak. 

Lešković i Krstanović upitni 

- Krstanović jučer nije trenirao više od pola sata jer je dobio jedan neugodan udarac. Lešković je također vrlo upitan. Osim njih dvojice imam još tri četiri upitnika iako o samom sastavu će odlučiti i kompozicija s kojom ćemo krenuti u utakmicu –odgovorio je trener Kek na pitanje o zdravstvenom stanju u ekipi. 
Prijava na newsletter