Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Jedan dan u Napulju nakon odlaska nogometnog božanstva
26.11.2020.

Biti u Napulju dan nakon što je umro Diego Armando Maradona, jedan od najvećih, ako ne i najbolji nogometaš svih vremena, čudan je spoj emocije, sjete i ponosa... Onaj prst sudbine, koji je igrom slučaja, omogućio da ste mogli biti dio jednog povijenog trenutka.

Diego Armando Maradona

Onog trenutka kada su, ubrzo nakon što se proširila vijest o njegovoj smrti, počela zvoniti zvona u Napulju, kada su se navijači sponatno počeli okupljati na stadionu San Paolo, dok su dan kasnije ostavljali poruke, šalove, dresove i poruke za svog idola.

20201126_101657

Posebno mjesto koje smo posjetili jest i kafić Nilo, zatvoren zbog korone, ali vlasnik ga je danas otvorio budući da u njemu ima veliki broj memorabilija, od šalova, fotografija, do uvojka kose za kojeg tvrdi da je, ni manje ni više, pripadao Maradoni. Da mjesto ima posebnu karizmu svjedoče i mediji koji su tamo došli potražiti priču.

Posebna emocija mogla se osjetiti ispred stadiona San Paolo, ali i u španjolskoj četvrti gdje se nalazi veliki mural posvećen nogometnoj legendi. Veliki broj ljudi došao se oprostiti od Maradone, zapaliti svijeću i na taj način još jednom odati počast igraču koji je stekao status božanstva. I one jedinstvene poruke na groblju nakon osvajanja naslova prvaka 1987. godine: Mrtvi, nemate pojma što ste propustili!

IMG-20201126-WA0008

U Napulju uglavnom svi, u većoj ili manjoj mjeri, pričaju o Maradoni, svi mediji posvetili su argentinskom nogometašu veliki prostor. Oni stariji se prisjećaju nekih drugih vremena dok je Maradona igrao u Napulju, a one mlađe generacije pokušavaju shvatiti što je ovako jedan veliki nogometaš značio za Napoli i kakav je utjecaj imao na nogomet, ali i život u Napulju. Jedno je sigurno, Napulj, ali i cijeli nogometni svijet, danas tuguju za jednim od najvećih nogometaša svih vremena. Ako ne i najvećim.

Diego Armando Maradona (13)Prijava na newsletter