Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
‘Izazov i privilegija’
04.04.2014.

Dva dana prije derbija 29.kola MAXtv Prvelige i utakmice HNK Rijeka – NK Hajduk,na konferenciju za novinare na Kantridu stigli su trener Riječana Matjaž Kek i kapetan Dario Knežević. 

Konferenciju je,pogledom na nedjelju,otvorio trener Kek: 

- Pred nama je još jedno teško iskušenje. Još jedan dug i veliki korak prema našem cilju. To je derbi koji uvijek nosi sa sobom tenzije i emocije. Također i derbi koji puni Kantridu,što je za nas sudionike utakmice jedan veliki privilegij. Lijepo je da se traži 'karta više'. To je i derbi uoči kojeg se i 'puca' iz svih oružja i gdje se analizira i pregledava i traži se tko je bolji. Ali uvijek naglašavam,ovo je jedna od 36 utakmica i na kraju se 'mrtvi broje' . 

Momčad je nakon dugo vremena imala više vremena i mir za pripremu utakmice. 

- Trenirali smo ovaj tjedan jako dobro. Utakmica protiv Grobničana u srijedu mi je dala informacije koje su vrlo bitne u kontekstu postavljanja kadra od 18 igrača,a onda i dalje prema prvoj jedanaestorki. 

Stanje s kadrom ipak nije idealno. Osim Kramarića koji neće igrati zbog tri žuta kartona,bit će još izostanaka. 

- Nažalost sigurno neće igrati Maleš i Marić zbog ozljeda,a pod velikim je upitnikom Kvržić koji je opet osjetio ozljeđeni mišić. Svi ostali su orni i spremni. Malo je neobičan termin,ali mislim da će uvjeti biti dobri i optimist sam. U našem radu,planu i komunikaciji s igračima je sve u redu i ja kao trener moram biti i jesam zadovoljan. 

Posljednju utakmicu Rijeka i Hajduk odigrali su na Poljudu u prosincu. Rijeka je vodila 2:0,ali na kraju je bilo 2:2 uz dva gola Hajduka pri kraju utakmice. 

- Taj pad u igri je je tada i bilo za očekivati jer smo dva dana prije igrali europsku utakmicu. Ali,ako me pitate kad i kako će se riješiti ova utakmica,onda Vam odgovaram da sam uvjeren kako će se rješenje naći  u svakom duelu,u svakom detalju i u svakom momentu.  U dvobojima jedan na jedan,u agresiji,u odbijenim loptama...A vezanu na tu utakmicu u Splitu je i promjena je što ćemo igrati bez dva igrača koja su dala 30 golova u prvenstvu. Ali nema veze,ja sam zadovoljan kako je ekipa reagirala na sve to,imamo dobru seriju iza sebe. Zato i  imamo kadar kakav imamo i ostali sigurno mogu odgovoriti na zadatak – odgovorio je Kek. 

Novinare je zanimalo i stanje Marina Leovca. 

- Dobro je izdržao 60 minuta na teškom i tvrdom terenu. Širi mogućnosti za ovu utakmicu,ali ponavljam neće odlučiti pojedinac nego ekipa. 

Za kraj je Kek dodao: 

- Zadovoljan sam da se Hajduk malo bavi i s nama jer jer jedno vrijeme za svog protivnika vidio samo Dinamo. Znači da i mi nešto dobro radimo. Bit će to  prava utakmica i pravi derbi.  Meni je to pravi izazov i neizmjerni privilegij. Stajati ispred klupe i voditi momčad u ovakvim utakmicama. To ne može svatko i to ja onda strahovito poštujem. Poštujem i protivnika,ali još i desetrostruko više poštujem svoje igrače i svoj klub. 

Kapetan Dario Knežević uvjeren je da uz vjerne navijače Rijeka neće zakazati. 

- Ovo neće biti samo Jadranski derbi već direktna borba za drugo mjesto. Mi jesmo u dobroj seriji,ali u tim utakmicama nikad nema favorita. Ali ja sam uvjeren da uz podršku publike,a siguran sam da će biti pun stadion,možemo doći do pobjede i učvrstiti drugo mjesto. 

Trener Kek pojasnio je i zbog čega mu ne odgovara termin utakmice. Rano popodne uz dnevno svijetlo. 

- Osobno mi više odgovara igrati navečer pod reflektorima,a i vatromet se bolji vidi – poentirao je Kek. 
Prijava na newsletter