Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
In memoriam: preminuo Cvjetan Ivanković, dugogodišnji novinar Sportskih novosti
28.08.2020.

U 83. godini života napustio nas je Cvjetan Ivanković, dugogodišnji novinar Sportskih novosti. Ivanković je bio dugogodišnji urednik riječkog dopisništva, novinar koji je dugi niz godina pratio Rijeku u vrijeme nekih od najvećih uspjeha riječkog prvoligaša.

Uvijek je rado prenosio svoje znanje na mlađe, posebno je zanimljivo bilo poslušati priče koje stoje iza nekih od najzanimljivijih reportaža koje je radio odnosno najzanimljivijih utakmica koje je pratio.

Onaj dio koji ne možete pročitati na sportskim stranicama, a koji najbolje opisuju život jednog sportskog novinara koji je bio maksimalno posvećen svom poslu.

Cvjetan Ivanković je za svoj najdraži trenutak izdvojio pobjedu Rijeke nad Realom u listopadu 1984. godine na Kantridi, a kao najteži uzvrat u Madridu kada je Rijeka utakmica okončala susret s tri isključena igrača i na kraju završila svoj nastup u Europi.

Cvjetan Ivanković rođen je 1. travnja 1938., u Tuboljama kraj Tomislavgrada. Završio je Ekonomski fakultet, a u novinarstvo je ušao 1968. godine i ostao u Sportskim novostima cijelu karijeru. Od 1981. godine bio je šef dopisništva Sportskih novosti u Rijeci sve do 2003. godine kad je otišao u zasluženu mirovinu.
Prijava na newsletter