Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
In memoriam: Ivica Kovačević (1932. – 2020.)
19.09.2020.

U 88. godini života napustio je Ivica Kovačević, poznati novinarski doajen. Iako ga odavno nije bilo u eteru, mnogim Riječanima i Riječankama još uvijek u ušima odzvanja glas Ivice Kovačevića, jednog od riječkih bardova radijskog i televizijskog novinarstva. Poput najvećih riječkih novinarskih asova i Ivica Kovačević bio je veliki zaljubljenik u sport, napose nogomet.

Stariji kolege novinari potvrdit će da je godinama bio prvi sportski glas Radija Rijeke, redovito prenoseći utakmice Rijeke u Prvoj jugoslavenskoj ligi.

Bila su to neka druga vremena, radijski prijenosi su i danas vrlo slušani, ali tada su imali poseban status.

Glas Ivice Kovačevića bio je prepoznatljiv, radilo se o vrhunskom novinaru koji je pritom svojim odnosom prema poslu odgajao mlađe novinare.

Kovačević je rođen 4. srpnja 1932 godine u malom mjestu Zlobin, bio je nogometni sudac, pokretač delničkog radija koji je svojim radom postavio temelje sportskog novinarstva uz Hrvatskoj, ali i bivšoj Jugoslaviji.

Radio je i na RTV-u Zagreb, bio je šef riječkog dopisništva, sve do mirovine 1991. Surađivao je i s Večernjim listom i Vjesnikom.

Prije dvije godine Delnice su mu u sklopu višednevnog programa u kojem slave blagdan gradskog i župnog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja, za doprinos razvoju Delnica dodijelile nagradu za životno djelo.

Foto Novi list
Prijava na newsletter