Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
HNK Rijeka – priopćenje
08.04.2020.

Povodom nekorektnih i netočnih napisa u medijima vezano uz status Srećka Juričića, Hrvatski nogometni klub Rijeka ovim putem demantira napise da je došlo do prekida suradnje između HNK Rijeka i Srećka Juričića, kao i insinuacije da je do istog došlo zbog financijskih razloga i nemogućnosti dogovora u jeku smanjenja troškova zbog pandemije koronavirusa.

Srećko Juričić je klupska legenda i ujedno igrač s najviše nastupa u dresu Rijeke, te je najtrofejniji sportski direktor HNK Rijeka. S obzirom na njegov status u riječkoj nogometnoj povijesti, nije zaslužio da se o njegovom statusu i budućnosti piše na temelju insinuacija i priča koja nemaju utemljenje u istini.

U vrijeme štednje i rezanja troškova, Juričić je bio među prvima koji je prihvatio nužne promjene i smanjenje ugovora i dalje aktivno sudjeluje u svim razgovorima i pregovorima kluba u rješavanju trenutne situacije i problema nastalih pandemijom koronavirusa.

Srećko Juričić aktualni je sportski direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i tu će funkciju obnašati do kraja lipnja 2020. godine, te je ujedno član Nadzornog odbora. Nakon isteka ugovora Juričić će ostati u klubu u ulozi člana Nadzornog odobra. Ujedno, preuzet će ulogu savjetnika predsjednika Damira Miškovića za sportsku politiku kluba, te će i na novoj će funkciji biti važan subjekt u funkcioniranju kluba na svim razinama.

Odluka o promjeni funkcije donijeta je u dogovoru kluba i Srećka Juričića prije više od godinu dana.

- Nakon isteka aktualnog ugovora ostajem i dalje u klubu, samo na drugoj funkciji. Moj odlazak na novu funkciju je već ranije dogovoren. U HNK Rijeka sve radimo planski i odluka nije donijeta ishitreno. Vjerujem da ću i u budućnosti svojim iskustvom i znanjem pridonijeti uspjesima kluba, rekao je Srećko Juričić, igračka legenda Rijeke i sportski direktor pod čijom je palicom Rijeka ostvarila jedan od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti.

HNK Rijeka poziva da u ovim teškim trenucima za sve, uključujući i sportske klubove, budemo zajedno na svim razinama, te apeliramo prema medijima da se ne rade nepotrebne tenzije objavljivanjem neprovjerenih i kuloarskih priča.

Vrata HNK Rijeka otvorena su svima koji žele biti konstruktivni i koji žele pomoći, bilo savjetom ili konstruktivnom kritikom, jer jedino zajedno možemo napredovati.

Zajedno smo Rijeka.
Prijava na newsletter