Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Fizioterapeuti HNK Rijeke na tečaju reanimacije
21.12.2014.

Osmorica fizioterapeuta HNK Rijeke odslušali su jednodnevni tečaj iz osnova održavanja života uz upotrebu automatskog defibrilatora. 

To je jedan od prvih koraka koje je HNK Rijeka uz suradnju s Klinikom za anesteziologiju KBC – a Rijeka pokrenula ne bi li sportski djelatnici koji dežuraju ili sudjeluju na treninzima i utakmicima mogli što adekvatnije pružiti pomoć u slučaju iznenadnih srčanih problema sportaša. 

- Iznenadna srčana smrt na sportskom terenu danas je nešto što se,nažalost,ne događa rijetko. Samo se sjetite koliko je u posljednjih nekoliko godina bilo takvih nesreća na nogometnim terenima i kako su medijski popraćene – naglasio je dr. Boban Dangubić,liječnik prve momčadi HNK Rijeke a u ovom slučaju i voditelj tečaja. 

- Stoga je velika je važnost pravodobnih i ispravnih reakcija jer brza i pravilna pomoću u slučajevima srčanih problema sportaša može znatno pridonijeti,ne samo povratku spontane cirkulacije uspjehu reanimacije,već ima možda i presudnu ulogu u postreanimacijskom periodu i potpunom oporavku unesrećenog igrača – zaključuje dr. Dangubić. 

Tečaj jednodnevnog karaktera sastojao se od predavanja i praktičnih vježbi scenarija srčanog zastoja,a polaznici dobivaju certifikat o uspješno završenom tečaju.

Tako su certifikat iz HNK Rijeke dobili fizoterapeuti Alen Ilić,Igor Pavačić,Enio Krajač,Matej Tadejević,Denis Miškulin,Bruno Greblički,Dejan Mijuk i Matteo Prskalo. 

Svi oni sad su educirani za rad na setu za reanimaciju sa AED defibriliatorom koji ima na raspolaganju HNK Rijeka. 

- HNK Rijeka je organizirala tečaj ne samo za svoje djelatnike već i za sve kolege iz drugih sportskih klubova iz našeg grada. Ovo je prvi korak,a već u sljedećoj fazi tečaj bi pohađali i treneri sportskih klubova. Svrha ovakvih događanja je obnoviti i poboljšati znanja iz tog područja medicine za sve djelatnike koji sudjeluju u sportu – naglasila je voditeljica liječničke službe HNK Rijeke dr. Nataša Bakarčić.

Tečaj u Kabinetu vještina na trsatskom Kampusu sudjelovao je ambasador Kabineta nogometaš HNK Rijeke Ivan Močinić koji je već ranije prošao cijeli program te vrlo dobro poznaje proces reanimacije. 
Prijava na newsletter