Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
‘Finale je velik privilegij’
05.05.2014.

 Dan nakon što je Rijeka osigurala drugo mjesto na ljestvici u prvenstvu,bio je i dan kada se najavila i finalna serija hrvatskog nogometnog Kupa za tekuću sezonu. Prigoda za prvi riječki trofej ove generacije. Na konferenciji za novinare trener Matjaž Kek je rekao: 

- Sezona nikako ne može biti loša ako na njenom kraju se boriš za trofej. A i samo finale se igra zato da bi se pobijedilo. Iako smo mi svjesni činjenice da nismo dobro izgledali,da Dinamo sjajno izgleda u posljednje vrijeme i da imaju dobru atmosferu u svlačionici. Oni su definitivno favoriti– kaže Kek i nastavlja: 

- Zadovoljni smo time što smo došli do 2.mjesta u prvenstvu jer je prvenstvo bilo dugo i naporno. Ali da još jednom da podvučem. Velika je privliegija za igrača,za nas uz igralište ali prije svega za navijače,igrati finale Kupa. To je nagrada svima njima. Onima koji su nas bodrili od prvog treninga i priprema,preko Prestatyna pa do svih tih velikih utakmica ove sezone. Ja sam presretan kad Rijeka može dići na noge par tisuća navijača da krenu na put i dođu nas bodriti u Zagreb. To je veliki privilegij,ali i velika obveza. I moja poruka igračima je - dajte na igralištu samo ono što znate i što možete i što ste već puno puta pokazali. Onda ćemo podvući crtu. 

Trener Rijeke još se jednom osvrnuo na navijače koji su ove sezone vjerno pratili klub. 

- Naši navijači su energija,to je nešto što treba poštovati. No,to se mora i zaslužiti. Ne dolaze navijači gledati naše dresove ili ne znam što,oni prepoznaju jedan pošten odnos prema radu. U ovim trenucima nije lako odvojiti sredstva za sva ta gostovanja,ali navijači su jedan veliki zaštitni znak kluba. Puno smo ih puta razveselili ove sezone,oni to prepoznaju. Nećemo nikad bježati od kritika koje su dobronamjerne,koje nam ne daju da budemo bahati,prepotentni. Nogomet ide silno naprijed,moramo biti bolji u svakoj utakmici i dati sve od sebe -  rekao je Kek.

Trener je na kraju pojasnio i situaciju s ozljeđenim igračima:

- Maleš,Marić i Knežević trojac je to koji je puno dao ove sezone,ali nam neće moći pomoći. Mitrović se vraća nakon odrađene kazne zbog crvenog kartona iako je je Leovac odradio odličnu stopersku utakmice,pa se konkurencija u zadnjoj linija pojačava. Kvržić,Kramarić i Bertoša trenirali su pod posebnim programom,a upitan je i nastup Anasa Sharbinija,koji je dugo bez utakmice. 

Na konferenciji je bio igrač Vedran Jugović. 

- Naš cilj i želje je da dovedemo finale u situaciju da se sve odlučuje na Kantridi. Drago mi je da ćemo i Zagrebu imati brojnu podršku,tako da će ambijent biti odličan. Nama je to nagrada za sezonu koja je bila dobra. Sastat će se prva i druga momčad lige pa je ovo finale zasluženo – kaže Jugović i nastavlja: 

- Bodovna razlika ukazuje na to da je Dinamo favorit,ali smatram da je Kup takvo natjecanje u kojem su moguća iznenađenja. Tomu smo svjedoci i kod nas i vani. Kako je šef rekao,samo da pokažemo što možemo i bit će sigurno dobro. 
Prijava na newsletter