Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Bagadur i Filipović: Ovdje smo da učimo
03.07.2014.

Pripreme u Kranjskoj Goru teku po planu. Nakon slobodnog popodneva,prva momčad opet ulazi u ritam treniranja dva puta dnevno. 

Tako se radilo i u četvrtak,a mi smo iskoristili pauzu između dva treninga da popričamo s dva najmlađa člana riječke ekspedicije u Sloveniji. 

Dva igrača koji su zbog svog rada u juniorima HNK Rijeke nagrađeni boravkom na pripremam s prvom ekipom. Ricardo Bagadur,stoper i kapetan juniora,te napadač Andrija Filipović ovih dana treniraju,rade i uče pod izravnim nadzorom trenera Matjaža Keka i njegovih suradnika. 

Oni su pak puni volje i energije te s velikim žarom pristupaju svakom treningu. Evo priče o tome kako su njih dvojica doživjeli svoje prve seniorske pripreme 

Kad ste saznali da idete na pripreme s prvom ekipom i kakvi su dojmovi zasada? 

Bagadur: Nisam znao do pred par dana prije priprema da sam na listi putnika. Ali super se osjećam ovdje,atmosfera je jako dobra,a posebno mi je drago da me je ekipa dobro prihvatila i nadam se da sam se uklopio. A ja ću dati sve od sebe da pokažem što znam i da se nametnem treneru. 

Filipović: Isto kao Ricardo saznao sam dan prije polaska. I moram naglasiti da se stvarno radi jako dobro. Čini se da sam se i ja dobro uklopio u ekipu i da su me prihvatili. Sviđa mi se način radi i čitavo funkcioniranje prve ekipe u ovom dijelu sezone. 

Kolika je razlika između juniroske i seniorske konkurencije? 

Bagadur: Nije baš tolika razlika,iako se osjeti da se ovdje igra brži nogomet i nema toliko vremena za razmišljanje. Treneri su nas uputili u program rada te ako nešto pogriješimo,odmah nas isprave. Na nama je da te greške ispravimo što prije i da što prije uhvatimo tempo kojim se igra u seniorskom nogometu. 

Filipović: Zaista ovdje nema puno razmišljanja kad dobiješ loptu. Moram uvijek imati rješenje. Zaista se igra brže i očekuje se brza reakcija. Tu nam opet naši treneri daju puno savjeta i puno nam pomažu. Sigurno ćemo naučiti nešto više. 

Niste imali puno sreće sa zdravljem,u prvim danima boravka u Kranjskoj Gori. I jedan i drugi ste imali problema sa stopalom i skočnim zglobom. Kako je došlo do ozljeda? I jeli tomu razlog fizički jači seniorski nogomet? 

Filipović: Ma to vam se jednostavno dogodi.  Nije ništa strašno. Možda bi mi se to dogodilo u juniorskoj kategoriji. No moram priznat,ovo je baš bilo nezgodno. Na utakmici s Triglavom,pred kraj susreta,našao sam se u 'sendviču' dva suparnika,a igrač s leđa me nagazio po zglobu,a u doskoku sam ga još i izvrnuo. Ali nema većih problema  – ligamenti su se istegli,ali uz pomoć liječnika i fizioterapeuta za par dana će sve biti u redu. 

Bagadur: Igra se normalno čvršći nogomet. Sad više nema kalkuliranja. Niti na treningu niti na utakmici. Treba se ići sto posto jer bilo kakvo opuštanje može dovesti i do veće ozljede. Ono što se meni dogodilo bila je zaista nezgoda tj . nesretan slučaj.  Ja sam dva put zaredom dobio udarce u istu nogu. Ali već je prošlo. 

Koji su vaši osobni ciljevi u sljedećoj sezoni? 

Filipović: Želim ići u nova saznanja,osobno napredovati na svakom planu. Naučiti puno novih stvari i podići iskustvo. Ovo dosad mi je odlična škola i nadam se da i dalje moći biti blizu prve ekipe. Ovdje smo da učimo. A što se tiče Rijeke - bilo bi lijepo osvojiti ponovno trofej Možda je ove godine red na prvenstvo. U Europskoj ligi također želim da prođemo u sljedeće kolo. Ako ću biti dio Rijeke 2 i tamo želim prvo mjesto. 

Bagadur:  Ja samo bio u Pomorcu jednu polusezonu. To je zaista bilo jedno odlično iskustvo jer sam probao seniorski nogomet. Žao mi je što smo odradili samo 6 mjeseci. To nije dosta da se ekipa skroz formira. Bilo je svega; i kikseva i dobrih utakmica. Sad smo u senorima,i bez obzira,hoćemo li ostati s njima,ili igrati u B ekipi,moramo puno raditi i davati sve od sebe i upijati sva znanja. Na našu sreću možemo igrati i za jedne i za druge i zato treba uvijek ići maksimalno te dokazivati se iz dana u dan. Želja mi naravno – igrati za prvu ekipu. 

Što ukratko možete reći o treneru prve ekipe Matjažu Keku?

Filipović: Sviđa mi se kao trener. Jako je razuman i voli puno komunicirati s mladim igračima. 

Bagadur: Meni dosada najbolji trener. Ima veliko znanje to se vidi iz svakog treninga. Puno priča,puno ispravlja greške...

Koji Vam je najomiljeniji nogometni klub,a da to nije Rijeka?  

Filipović: Barcelona 

Bagadur: Lazio 

Najbolji igrač? 

Filipović: Teško mi je govoriti o drugim igračima ali ovako preko televizije jako mi se sviđa Alexis Sanchez. A u Rijeci puno učim gledajući Andreja Kramarića. 

Bagadur: Ja bih isto pričao samo o igračima s kojima ili protiv kojih sam igrao. A kako u posljednje vrijeme treniram s njima,želim izdvojiti naše stopere Rijeke Marka Leškovića i Mateja Mitrovića. Uživam igrajući s njima. Lešković me čak vrlo često i ispravlja,pomaže i savjetuje i zahvalio bi mu se na tome. Nadam se naravno i što skorijem povratku našeg prvog stopera i kapetana Daria Kneževića. 
Prijava na newsletter