Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Uvjeti korištenja ulaznica

1. Hrvatski nogometni klub Rijeka («HNK Rijeka») je isključivi vlasnik svih ulaznica («Ulaznice») za domaće utakmice HNK Rijeka. Svako korištenje Ulaznica i odredbe vezane uz ulazak na stadion na kojima se igra Utakmica predmet su ovih Općih Uvjeta u svezi ulaznica za utakmice HNK Rijeka koje je utvrdio HNS, HNK Rijeka, pravila Stadiona te svih drugih primjenjivih zakona i propisa. Svaki kupac, nositelj ili korisnik Ulaznice mora poštivati odredbe Općih uvjeta i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

2. Sve osobe koje žele pristupiti Stadionu bez obzira na dob moraju imati Ulaznicu. Kupnja Ulaznice moguća je isključivo uz predočenje osobne iskaznice ili drugog  dokumenta sa fotografijom te će se u slučaju odbijanja davanja dokumenta na uvid uskratiti prodaja Ulaznice. Nositelj Ulaznice prihvaća i suglasan je da HNK Rijeka ima pravo prikupiti, pohraniti i koristiti njegove osobne podatke u svrhu organizacije i administracije Utakmice. HNK Rijeka može prenijeti takve osobne podatke trećim stranama prvenstveno u svezi s organizacijom i administracijom prodaje Ulaznica i/ili u svrhu bilo koje relevantne zaštitne i sigurnosne mjere za Utakmicu. HNK Rijeka je ovlašten, ali nije obvezan, obavljati identifikacijsku provjeru prilikom predočenja Ulaznice od strane nositelja Ulaznice na Stadionu.

3. Niti nositelj ulaznice niti bilo koja druga osoba ne mogu prenijeti ili dodijeliti bilo koja prava koja proizlaze iz Ulaznice, kao niti samu Ulaznicu, trećim stranama bez ranije suglasnosti HNK Rijeka. HNK Rijeka je ovlašten ne dati svoju suglasnost posebno ako nositelj Ulaznice ili osoba kojoj je ista prenijeta namjerava:

- prenijeti prava ili Ulaznicu pojedincu kojemu je iz sigurnosnih razloga zabranjeno prisustvovanje nogometnim utakmicama; ili

- preprodati Ulaznice; ili

- prenijeti ili koristiti prava ili Ulaznicu za potrebe reklamiranja, prodaje ili u promotivne svrhe ili kao nagradu, poklon, u natjecanju ili lutriji ili kao dio nedozvoljenog «hospitality» paketa ili putničkog paketa.

4. Ako se takva prava ili Ulaznice prenose uz suglasnost HNK Rijeka, osoba na koju je ulaznica prenesena zatražit će izdavanje nove Ulaznice. Ako se takva prava ili Ulaznica prenosi ili koristi u neku od gore označenih nedozvoljenih svrha, bez ranije pismene suglasnosti HNK Rijeka, nositelj ulaznice bit će u prekršaju ovih Općih uvjeta, takva Ulaznica će se automatski proglasiti nevažećom i može se poništiti elektronskim ili drugim putem. HNK Rijeka može osobi u posjedu Ulaznice odbiti mogućnost ulaska na Stadion ili takvu osobu udaljiti sa Stadiona, te HNK Rijeka toj osobi neće refundirati vrijednost te ulaznice.

5. Svi nositelji Ulaznica potvrđuju da se kreću na i oko Stadiona na vlastitu odgovornost. U slučaju incidenta koji može dovesti do šteta ili gubitaka koji uključuju (i) ozljedu koja izazove smrt, (ii) tjelesnu ozljedu ili (iii) permanentno oštećenje zdravlja, HNK Rijeka je odgovoran samo ako netko od njegovih ovlaštenih predstavnika ili agenata izazovu takvu štetu ili gubitak svojim nemarom ili namjerom.

U odnosu na sve ostale incidente kojima se izazove šteta ili gubitak (ali isključujući incidente koji uključuju fundamentalno nepoštivanje ugovora od strane HNK Rijeka), HNK Rijeka će biti odgovoran samo za štete i/ili gubitke koje pretrpi nositelj Ulaznica ako je takva šteta i/ili gubitak izazvan namjernim neodgovarajućim ponašanjem ili nemarom ovlaštenih predstavnika ili agenata HNK Rijeka. U odnosu na gubitak ili štete koje nastanu uslijed nefundamentalnih nepoštivanja ugovora nemarom, odgovornost HNK Rijeka je ograničena na štetu koja je predvidljiva i tipična za ugovore takve prirode.

6. Nositelj Ulaznice ako napusti Stadion neće biti ponovo pušten s istom Ulaznicom.

7. Nositelji Ulaznica ne mogu snimati (osim u privatne svrhe), prenositi ili na bilo koji način obavljati prijenos preko Interneta ili drugih medija, uključujući mobilne uređaje, zvuka, slika, opisa ili rezultata Utakmice, u cijelosti ili djelomično, ili pomagati drugoj osobi (osobama) u obavljanju ovih aktivnosti, bez ranije pismene suglasnosti HNS-a. Oprema i predmeti koji se koriste u te svrhe ne smije se unositi na Stadion bez ranije pismene suglasnosti HNK Rijeka.

8. Fotografije ili snimke koje je snimio nositelj Ulaznice tijekom prisustvovanja Utakmici mogu se koristiti samo u osobne, nekomercijalne svrhe (isključujući objave na internet portalima i drugim medijima pogodnim za izvještavanje javnosti), te se ne smiju komercijalno koristiti na bilo koji način od strane bilo kojeg entiteta, bez ranije pismene suglasnosti HNK Rijeka.

9. Svaki nositelj Ulaznice daje svoju suglasnost da HNK Rijeka ili oni koji on imenuje mogu besplatno koristiti nositeljev glas, sliku, uživo ili u video snimci, prijenosu ili drugoj vrsti snimke, fotografije ili putem drugog medija sada ili u budućnosti, a sve u svezi Utakmice.

10. Zbog sigurnosnih razloga, te kako bi se osigurala redovno i nesmetano odvijanje Utakmice, nositelj Ulaznice mora slijediti upute HNK Rijeka, sigurnosnog osoblja, policije i administracije na Stadionu na kojem se održava Utakmica. Svaki nositelj Ulaznice treba surađivati s policijom, HNK Rijeka, administracijom Stadiona i sigurnosnim osobljem ukoliko se od nositelja Ulaznice traži predočenje nositeljevog identiteta na događaju, u obliku službenog dokumenta s fotografijom, ili suglasnost za konfiskaciju zabranjenih predmeta koje posjeduje.

Pirotehnika, sve vrste oružja, upaljači, kišobrani, staklene i plastične boce, kantice ili alkoholna pića, opojne droge ili nedozvoljeni lijekovi, predmeti pogodni za nanošenje ozljeda ili stvaranje nereda ili drugo što može pokvariti užitak, ugodu i sigurnost ostalih sudionika, igrača ili službenih osoba zabranjeno je i ne smije se unijeti na stadion. Ukoliko nositelj Ulaznice prilikom ulaska na stadion posjeduje neke od zabranjenih predmeta isti će biti oduzeti od strane sigurnosnog osoblja, a klub ne preuzima odgovornost za čuvanje i povrat tih predmeta. Pojedince koji su pod utjecajem alkohola ili droga ili koji se na drugi način protupravno ponašaju suprotno Zakonskim odredbama, može se udaljiti sa Stadiona.

11.  Svaki kupac, nositelj ili korisnik Ulaznice odgovoran je za propisno korištenje Ulaznice. On ce nadoknaditi štetu i izuzeti HNK Rijeka od bilo kakvih potraživanja za štetu i odgovornost, pretrpljenih ili nastalih u svezi s kršenjem ovih Opcih uvjeta, pravila Stadiona ili bilo kojih drugih primjenjivih zakona ili propisa.

12. Svi promotivni, komercijalni, politicki ili vjerski predmeti bilo koje prirode, ukljucujuci ali ne ogranicavajuci se na zastave, oznake, simbole, letke, zabranjeni su i ne mogu se unijeti na Stadion.

13. Svaka osoba može kupiti do najviše 5 (pet) ulaznica za utakmice Hrvatski telekom Prve lige uz predočenje osobnog dokumenta nositelja ulaznice za svaku pojedinu ulaznicu  odnosno za kupovinu svake ulaznice je potrebno predočiti po jedan osobni dokument. Na svaku pojedinu ulaznicu se ispisuje ime i prezime i datum rođenja nositelja ulaznice.

14. Ulaznicu je moguće stornirati isključivo ukoliko dođe do promjene vremena ili mjesta odigravanja utakmice.

15. HNK Rijeka zadržava pravo promjena vremena, datuma i mjesta odigravanja. Utakmice u slučaju nepredviđenih okolnosti, uključujući, ali ne ograničavajući se na događaje više sile ili zabrinutosti u odnosu na sigurnost. U slučaju nastanka nepredviđenih okolnosti koje dovode do promjena vremena, datuma i mjesta Utakmice, uključujući one gore označene, nositelj Ulaznice ima pravo, ako je moguće, dobiti Ulaznicu iste kategorije kao što je bila njegova prvobitna Ulaznica. Ako se Utakmica ili promijenjena Utakmica otkaže ili nema raspoložive Ulaznice za promijenjenu Utakmicu, nositelj Ulaznice dobit će refundaciju po nominalnoj vrijednosti Ulaznice. Ako nositelj Ulaznice nije u mogucnosti prisustvovati promijenjenoj utakmici, refundirat će mu se cijena ulaznice putem razmjene uoči utakmice, te sukladno odobrenju HNK Rijeka.

16. Ako neke od odredbi ovih Općih uvjeta postanu nevažeće, neučinkovite ili neprovedive u cijelosti ili djelomično, to se ne odnosi na valjanost, učinkovitost i provodivost ostalih uvjeta iz ovih Općih uvjeta.

Nositelj Ulaznice ce poštovati sve odredbe vezane uz gledatelja koje izdaje HNK Rijeka, te sve dodatne odredbe HNK Rijeka koje se mogu povremeno izdavati, a u odnosu na (i) opisano ponašanje ili predmete koji su zabranjeni na stadionima i (ili) koji se odnose na druge sigurnosne zahtjeve. Takve dodatne odredbe nalaze na internet stranici www.nk-rijeka.hr i na zahtjev se mogu dobiti od Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka, Rujevica 10, Rijeka.

Sve informacije vezane uz prodaju ulaznica mogu se dobiti putem emaila na ulaznice@nk-rijeka.hr

17. Mjesto nadležnosti za sve sporove proizišle iz ovih Općih uvjeta je Rijeka.

 

Prijava na newsletter