Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Nogometna igraonica

Nogometna igraonica okuplja djecu između šest i osam godina i osmišljena je kao prvi kontakt malih nogometaša s loptom. Upoznavanje s pravilima nogometa kroz zanimljive igrice s loptom baza su treninga na kojima igrači moraju potrošiti maksimalno moguće vrijeme u kontaktu s loptom eksperimentirajući sa samim sobom mogućnosti. U ovoj fazi od igrača se traži prvi put da izgrade odnos s drugim igračima, ali i da dobiju osjećaj odgovornosti kao dio momčadi. U koncepciji treninga osnovne su motoričke vještine kao hodanje, trčanje ili skakanje koje se kombiniraju u vježbama s loptom i njezinom kontrolom.

U ovim godinama djeca nemaju sposobnost kao odrasli da analiziraju okolinu. Oni istražuju i posjeduju egocentričnu koncepciju svijeta. Djeca i dalje prikupljaju iskustvo potrebno za interakciju sa svojom okolinom i sa drugima. Isto tako, empatija i sposobnost razmatranja tuđih mišljenja i osjećaja je vrlo niska. Kako bi pomogli djeci izgraditi njihovo vlastito iskustvo, mnoge vježbe će biti individualne. Taktička komponenta igre bit će reducirana na igru na malenom dijelu terena sa osnovnim objašnjenjima o raspodjeli prostora. Treninzi će biti tretirani više kao fizička edukacija, nego kao nogometni trening.

Upisi u nogometnu igraonicu HNK Rijeka mogući su tijekom cijele godine.

Prijava na newsletter