Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Alexander
Gorgon
napadač

Alexander Gorgon cijelu svoju karijeru, prije dolaska u Rijeku, proveo je u Austriji iz Beča.  U klubu u kojem će se zadržati više od dva desetljeća počeo je trenirati kada je imao šest godina.

Četiri i pol godine proveo je u Školi nogometa koja se nalazi izvan Beča, te je polako izborio poziciju u juniorskoj odnosno drugoj momčadi.

U sezoni 2012./2013. godini s Austrijom iz Beča osvojio prvo mjesto u prvenstvu, dok je u sezoni 2015./2016. bio je drugi najbolji strijelac austrijske lige.

Alexanderova supruga porijeklom je Hrvatica, a Gorgon je već u nekoliko navrata ljetovao u Hrvatskoj

Nastupio je u samo jednom ogledu austrijske reprezentacije do 20 godina u pripremnom ogledu protiv Njemačke, ali ozljeda ga je spriječila da izbori mjesto u seniorskoj vrsti.

U slobodno vrijeme Alexander voli gledati filmove, kako i sam ističe jedan od citata kojeg se zna držati u životu glasi: Vjerujem svima.  Ali vragu u ljudima ne vjerujem.

Njegova supruga porijeklom je Hrvatica, njezina majka rođena je u Slavoniji, a Alexander je već u nekoliko navrata ljetovao u Hrvatskoj, te je Rijeku, između ostalog, izabrao kao idealnu destinaciju za svoju obitelj.

Prijava na newsletter