Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Licenciranje

Udruženje europskih nogometnih saveza, UEFA, skrbeći o budućnosti nogometne igre uz potporu svih svojih saveza članova, još 1999. godine utemeljila je sustav licenciranja klubova, te je 15.01.2001. godine Izvršni odbor UEFA-e usvojio Priručnik za licenciranje klubova.

Glavni cilj sustava licenciranja klubova svakako je  daljnja promocija i stalno poboljšanje standarda u svim aspektima nogometa u Hrvatskoj i davanje stalnog prioriteta treniranju i brizi za mlade igrače u svakom klubu;

Ciljevi se ostvaruju zajedničkim mjerama koje provodi Hrvatski nogometni savez u ulozi davatelja licence, s jedne strane, a s druge strane klubovi, koji su na početku tzv. Središnjeg postupka licenciranja – tražitelji licence, a po izdavanju licence – primatelji licence.

Pravilnik o licenciranju klubova HNS opisuje 5 skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, kriteriji administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski, čije je ispunjenje uvjet za dobivanje licence.

Jedan od uvjeta za dobivanje licence je i javna objava sukladno članku 12 kriterija F.01. Pravilnika o licenciranju pa se slijedom toga na našim stranicama nalazi revidirani godišnji kombinirani izvještaji za posebne namjene koji uključuju HNK Rijeka s.d.d. i Stadion Kantrida d.o.o.

 

Prijava na newsletter