Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Stadion

Nakon stoljeća tradicije i brojnih sportskih natjecanja održanih na Kantridi, pred nama se nalazi razdoblje investicije u novi stadion koji će zadovoljiti najviše standarde natjecanja u kojima Hrvatski nogometni klub “Rijeka” sudjeluje, ali i u trening kamp kroz koji će se osigurati budućnost kluba puna sportskih uspjeha.

Želja je investitora napraviti na Kantridi novu zonu vrhunskog sporta, rekreacije i zabave koja će živjeti 365 dana u godini i koja će postati nova turistička atrakcija Grada Rijeke. Isto tako nam je cilj da se za svaku utakmicu traži karta više i da najveći dio mjesta bude već na početku sezone zauzet od strane članova i vlasnika godišnjih kompleta ulaznica za utakmice HNK Rijeke.

Stadion Kantrida d.o.o. je za osmišljanje arhitektonskog rješenja novog stadiona angažirao jednog od vodećih europskih i svjetskih arhitekata specijaliziranih za nogometne stadione gospodina Gina Zavanellu. Autoritet u stručnoj javnosti, vrhunski stručnjak bogatog iskustva, nogometnoj publici najpoznatiji je po projektu izgradnje stadiona Juventus na kojem je odigrana utakmica finala UEFA Europa Lige. Gino Zavanella trenutno projektira i stadion Palermo na Siciliji.

Kako bi se na još kvalitetniji način ideje arhitekta Zavanelle prilagodile specifičnostima jedinstvene lokacije na Kantridi, angažiran je i tim vrhunskih riječkih projektanata ZDL arhitekti, predvođenih arhitektom Sinišom Zdjelarom.

Novi stadion na Kantridi imat će nešto više od 14 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta, zadovoljit će standarde UEFA 4 kategorije, dok će ispod tribina sadržavati garaže za osobe s invaliditetom, VIP posjetitelje, sponzore i medije. Stadion na Kantridi jamčit će najviše sigurnosne standarde uz najmodernija tehnička rješenja, vrhunske uvjete za rad medijima te visoku razinu opremljenosti prostora za igrače, trenere, suce i delegate. Zbog želje da stadion "živi" cijelu godinu predviđen je i čitav niz sadržaja koji će se koristiti i kada se ne odigravaju utakmice. Još jedna specifičnost nove Kantride je sjajna povezanost (blizina autoputa, zračnih luka, putničkog terminala, željezničkog i autobusnog kolodvora) i blizina niza turističkih odredišta i atraktivnih lokacija.

Značajke stadiona Kantrida

  • 14.000 sjedećih natkrivenih mjesta
  • Garaža ispod tribina
  • Omogućen pristup osobama s invaliditetom
  • Približno 3.000 mjesta za VIP posjetitelje i sponzore
  • Približno 1.000 obiteljskih mjesta
  • Približno 4.000 mjesta za najvjernije navijače
  • Najmodernija tehnička rješenja
  • Fan shopovi
  • Ugostiteljski sadržaji

Prijava na newsletter