Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Snaga kluba – srce grada

Nogomet je u Rijeci od svojih početaka, od 1873. godine kada je ovdje odigrana prva nogometna utakmica, imao svoju publiku, svoje navijače a što je HNK Rijeka više opstajala u prvoligaškoj konkurenciji to je više svojih navijača imala na tribinama stadiona podno legendarnih stijena Kantride. Veličanstvene utakmice i dočeci prilikom osvajanja dva Kupa 1978. i 1979., kao i europske utakmice protiv Reala i Juventusa kada je Kantrida bila pretijesna da primi brojne navijače koji su željeli pod legendarne stijene gledati neke od ponajboljih nogometaša tih vremena.

Iako su navijači na utakmice Rijeke pristizali sa svih strana Kvarnera, organiziranog navijanja nije bilo sve do 1987. godine. Priča o riječkoj navijačkoj skucpini nazvanoj po slavnoj španjolskoj floti Armadi traje već 28. godinu jednakim žarom kojeg su u sebi imala 32 mladića koja su 1987. godine otputovali u Podgorici na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Jugoslavije protiv Budućnosti i prvi puta istaknuli ime Armada.

Svake godine sve je više novih članova, s novom energijom i novim idejama zahvaljujući kojima je Armada često predstavljala avangardu na navijačkoj sceni ovoga područja.

Tada vjerojatno ni sami nisu slutili da su označili početak navijačkog pokreta u gradu na Rječini koji je rastao iz godine u godinu te učinio od Armade brend po kojem je Rijeka prepoznata i van granica Hrvatske. Svake godine sve je više novih članova, s novom energijom i novim idejama zahvaljujući kojima je Armada često predstavljala avangardu na navijačkoj sceni ovoga područja. Sve to garancija je da će Armada proslaviti još puno rođendana i, svi se nadaju, trofeja voljenog kluba, te da će i u godinama koje slijede još mnoge generacije navijača sa zapadne tribine svojom odanosti i ljubavi biti na ponos klubu i regiji.

Navijači, Armada. Snaga kluba, srce grada.

 

Prijava na newsletter